Δωρεάν δείγμα τσαγιού ή μελιού με κάθε παραγγελία

Μέλι από άνθη πορτοκαλιάς

Μέλι από άγρια βότανα & θυμάρι

Μέλι με ξηρούς καρπούς

Μέλι Τρίο-Σετ ΜΙΝΙ

Κουτάλι μελιού

Τσάι του βουνού

Terre De Crète - Μέλι

Αξεσουάρ τσαγιού

Ξαναγέμισμα (Refills)

Καλοκαιρινή συλλογή

Σετ Κανάτας

Θερμός

Δωροκάρτα D' Olympe

Ice Tea Τσάι του Βουνού & Μαστίχα Χίου

Ice Tea Τσάι του Βουνού & Κρόκος Κοζάνης

Ice Tea Τσάι του Βουνού & Χυμός ρόδι

Σετ μεταλλικά καλαμάκια

Τσάι του βουνού για ρύθμιση του σακχάρου και της χοληστερίνης

Το τσάι του βουνού χάρη στην ικανότητά του να ενεργοποιεί την πρωτεϊνική κινάση (AMPK) μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στη ρύθμιση των επιπέδων του σακχάρου αλλά και της χοληστερίνης στο αίμα.

Η πρωτεϊνική κινάση ή αλλιώς AMPK (adenosine monophosphate-activated protein kinase, αδενοσίνη μονοφωσφορικά-ενεργοποιούμενη πρωτεϊνική κινάση) είναι ένα κυτταρικό ένζυμο που παίζει σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση του ανθρώπινου μεταβολισμού και της ομοιόστασης. Μάλιστα, έχει την ιδιότητα να ομαλοποιεί τυχόν διαταραχές που υπάρχουν στα επίπεδα σακχάρου και χοληστερίνης προσαρμόζοντας τους μηχανισμούς με τους οποίους αυτά μεταβολίζονται.

Οι πολυφαινόλες που περιέχει το τσάι του βουνού, συμπεριλαμβανομένης της ρεσβερατρόλης και της απιγενίνης, αυξάνουν τη δραστηριότητα της AMPK κι ενισχύουν με αυτό τον τρόπο την ομοιόσταση στα κύτταρα του οργανισμού μας.

Έτσι, το τσάι του βουνού μπορεί να συμβάλλει στη ρύθμιση των επιπέδων του σακχάρου και της χοληστερίνης ομαλοποιώντας τους μηχανισμούς με τους οποίους ο οργανισμός μας μεταβολίζει αυτές τις ουσίες κατά την πρόσληψή τους από τις τροφές.


ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

  • Żyżelewicz D, Kulbat-Warycha K, Oracz J, Żyżelewicz K. Polyphenols and Other Bioactive Compounds of Sideritis Plants and Their Potential Biological Activity. Molecules. 2020 Aug 18;25(16):3763. doi: 10.3390/molecules25163763. PMID: 32824863; PMCID: PMC7464829.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7464829/