Δωρεάν δείγμα τσαγιού ή μελιού με κάθε παραγγελία

Μέλι από άνθη πορτοκαλιάς

Μέλι από άγρια βότανα & θυμάρι

Μέλι με ξηρούς καρπούς

Μέλι Τρίο-Σετ ΜΙΝΙ

Κουτάλι μελιού

Τσάι του βουνού

Terre De Crète - Μέλι

Αξεσουάρ τσαγιού

Ξαναγέμισμα (Refills)

Καλοκαιρινή συλλογή

Σετ Κανάτας

Θερμός

Δωροκάρτα D' Olympe

Ice Tea Τσάι του Βουνού & Μαστίχα Χίου

Ice Tea Τσάι του Βουνού & Κρόκος Κοζάνης

Ice Tea Τσάι του Βουνού & Χυμός ρόδι

Σετ μεταλλικά καλαμάκια

Τσάι του βουνού κατά του Αλτσχάιμερ

Η νόσος Αλτσχάιμερ συνιστά μια ασθένεια που εμφανίζεται συνήθως στην τρίτη ηλικία και στην εποχή μας επηρεάζει περίπου 30 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Ο μηχανισμός λειτουργίας της συγκεκριμένης νόσου βασίζεται στον εκφυλισμό εγκεφαλικών νευρώνων λόγω της εμφάνισης δύο «παθολογικών» πρωτεϊνών, του β-αμυλοειδούς και της τ-πρωτεΐνης.

Ο Καθηγητής Νευρολογίας του Πανεπιστημίου του Magdeburg και διευθυντής του ομώνυμου Ερευνητικού Κέντρου Νευρολογικών Ασθενειών, Jens Pahnke, μαζί με την ομάδα του πραγματοποίησαν έρευνες σχετικά με τις θεραπευτικές ιδιότητες που διαθέτει το τσάι του βουνού. Τα αποτελέσματα υπήρξαν ιδιαίτερα ελπιδοφόρα δεδομένου ότι η καθημερινή κατανάλωσή του επί έξι μήνες αποδείχτηκε ότι μπορεί να κάνει τα συμπτώματα της νόσου να υποχωρήσουν και να σταθεροποιήσει τους ασθενείς.

Συγκεκριμένα, το τσάι του βουνού από τον Όλυμπο έχει διαπιστωθεί ότι οδηγεί σε μείωση του ρυθμού εναπόθεσης των πλακών του β-αμυλοειδούς κατά 21% κι έτσι, μπορεί να επιβραδύνει την πορεία της νόσου και να βοηθήσει στην καταπολέμησή της.

Η περιεκτικότητά του βοτάνου σε φλαβονοειδή συμβάλλει στη βελτίωση της γνωσιακής επίδοσης λόγω της αντιφλεγμονώδους δράσης τους με αποτέλεσμα να μπορεί να αντιστρέψει προβλήματα που σχετίζονται με τη μνήμη.

Οι επιστημονικές έρευνες για το τσάι του βουνού συνιστούν ένα ελπιδοφόρο μήνυμα για όσους πάσχουν από τη νόσο του Αλτσχάιμερ αλλά ακόμη και για άλλες παρόμοιες παθήσεις όπως γεροντική άνοια.

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

  • Chalatsa, I., et al., 2018, Beneficial effects of sideritis scardica and cichorium spinosum against amyloidogenic pathway and tau misprocessing in Alzheimer's disease neuronal cell culture models, Journal of Alzheimer's Disease 64 (3), pp. 787-800 

https://www.researchgate.net/publication/325730814_Beneficial_Effects_of_Sideritis_scardica_and_Cichorium_spinosum_against_Amyloidogenic_Pathway_and_Tau_Misprocessing_in_Alzheimer%27s_Disease_Neuronal_Cell_Culture_Models

  • Heiner, F., et al., 2018, Sideritis scardica extracts inhibit aggregation and toxicity of amyloid-βin Caenorhabditis elegans used as a model for Alzheimer's disease, PeerJ 2018(4), e4683

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29736334/

  • Hofrichter, J., et al., 2016, Sideritis spp. Extracts Enhance Memory and Learning in Alzheimer's β-Amyloidosis Mouse Models and Aged C57Bl/6 Mice, Journal of Alzheimer's Disease 53(3), pp. 967-98

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4981905/

  • Commenges D, Scotet V, Renaud S, Jacqmin-Gadda H, Barberger-Gateau P, Dartigues JF (2000) Intake of flavonoids and risk of dementia. Eur J Epidemiol 16, 357–363.

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/10959944/

  • Spencer JP (2009) The impact of flavonoids on memory: Physiological and molecular considerations. Chem Soc Rev 38, 1152–1161.

https://www.researchgate.net/publication/24407620_The_impact_of_flavonoids_on_memory_Physiological_and_molecular_considerations 

  • Letenneur L, Proust-Lima C, Le Gouge A, Dartigues JF, Barberger-Gateau P (2007) Flavonoid intake and cognitive decline over a 10-year period. Am J Epidemiol 165, 1364–1371.

https://academic.oup.com/aje/article/165/12/1364/125579

  • Solomou A, Skoufogianni E, Mylonas C, Germani R and Danalatos NG, 2019. Cultivation and utilization of "Greek mountain tea" (Sideritis spp.): current knowledge and future challenges. Asian J. Agric. Biol. 7(2):289-299. 

https://www.researchgate.net/publication/334150934_Cultivation_and_utilization_of_Greek_mountain_tea_Sideritis_spp_current_knowledge_and_future_challenges